20080903

DEV INCELEME: KIROM

Google Chrome Internet Tarayıcısı şu an 0.2 versiyon olup saatler önce önümüze alın da oynayın diye atılan bir gugıl hizmetidir. Haberin ortaya çıktığı pazartesi gününden beri tarafımca 'lan olm, lan olm!' diye beklenmiş, msn'de erkek kız, yaşlı genç demeden herkese yetiştirilmiş ve tepkileri gözlemlenmiştir. Kimsenin şahsım kadar heyecanlanmadığını farkedincebir köşeye çekilip F5 tuşumun aşınmasına sebebiyet vermiş, ve mutlu sona ulaştıktan hemen sonra sizlere bu incelemeyi yazmış bulunmaktayım. Şimdi 5C sınıfından Berk arkadaşımız bize gugıl kıromu anlatacak. 1| Neden Anlatacak? Çünkü bu blogu okuyan insanların neredeyse tamamı internet bağımlısı. Yüzde yetmişlik kesmi firefox kullanıyor. Yani bir şeylere uyanmış. Zehiri almış bir kere. Devamını isteyecektir. Başta kendi çıkarlarım için atladığım bu programı size de ucundan göstermek istiyorum (ki egom tatmin olsun ve bu gece rahat uyuyayım). 2| Anlat Baba Büyüksün Türkçe kurulum var şimdiden, ona hayret ettim. Kuruyoruz efendim, dakikasında fütursuzca soruyor Chrome; 'sen fayırfoks kullanıyorsun ordan bir koşu bookmarklarını, log-in bilgilerini kapam mı?'. Hayır deme şansımız olmadığı için zorbalık hanesine bir puan atıyor (v0.2 diyorum) ve yolumuza devam ediyoruz. Açılıyor; böyle yukarda mavi bir şeyler gerisi beyaz ekranın. O yukarıdaki çerçeve var ya windows'un, adamlar oraya kadar değerlendirmiş yeri. Anlatamadım göstereyim.
Yaklaşık böyle bir görüntü işte. Tabları falan çekiştirebiliyorsun sağa sola, hatta aşağı yukarı. Tabı söküp aldım ordan yeni pencere oldu. Zaten her taba özel bir işlem alanı sağlıyormuş aleti biri yavaşlayınca çakışma olmuyormuş bik bik bik. Download manager'ı entegre dediler, deneyelim dedim. Denedim, bravo dedim. Parçalara ayırıp mı indiriyor emin değilim ama 100kb hızın maksimum 70'ini kullanıyor, anlam veremedim. Acaba internette gezerken hız azalmasın diye olabilir mi? Başka bir güzel özellik, ayıpçı vs. sitelere girip bilgisayarda iz bırakmamak için Incognito modu. Özel bir pencere açılıyor, bu pencerede herhangi bir history kaydı ya da çerez saklama işlemi yapılmıyor. Bir saatlik kullanımdan sonra edindiğim izlenim bu. v0.2 için oldukça iyi. Ben firefox kullanıyorum bir sürü eklentim var derseniz hemen geçmemenizde fayda var. Yok öyle hardcore kullanıcı değilseniz bir elleşin kurcalayın. Benim hoşuma gitti.Teknik detaylara girmedim anlatırken, zaten merak eden adam çoktan öğrenmiştir benim gibi. Google internet tabanlı işletim sistemi yaratıp sıcak denizlere inme projesini sürdürüyor. Hedef: dünyayı ele geçirmek. Berk Adam Atina'dan bildirdi.

8 comments:

Jack said...

merak. merak. merak. oha 2 tane merak yazana kadar indi. 3müş.

Yahnili Makarna said...

kendimi havalı hissettim

Unknown said...

ya şimdi gözüme çarpan hatalar: (blogu test center yapmak)

1.tablarda türkçe karakter hatası yaşanabiliyor
2.açılan her taba 30mb ram ayırıyor galiba lan bu :O
3.garanti internet şubesinin penceresini sakın büyütmeye çalışmayın. yoksa ÇILGIN GARANTİ DANSI yapmaya başlıyor ve kapatmak için fareyle peşinden koşturuyorsunuz.

Jack said...

light bir tasarımı var, kullanımıda, sisteme bindirdiği yükte öyle. henüz bi hatası ile karşılaşmadım. öyle gözüküyor ki yeni tarayıcım bu artık.

Unknown said...

firefoxtan baska gul koklamam evimin erkeki olucam.

Unknown said...

firefox = eski eş

Unknown said...

firefox = ebepli eski dost.
chrome = firefox'u çalan aşifte.

Yahnili Makarna said...

paso dns hatası almaya başladım kıromdan :S