20080709

talihsiz serüvenler serisi

bölüm 1 berk tatile gidiyor. ama önceki gece yıkanmış ve cam açık uyumuş. olaylar gelişir. kıçının yarısı kadar alanda 8 saat yolculuk ettikten sonra (ki berkin kıçı yoktur ve arkadaşları ona ekşınmen der) tatilin ilk haftasını tutulmuş belle geçirir. sonradan adeleks isimli ilaçla tanışıp geleceğe umutla bakar. bölüm 2 gelen telefonla istanbuldaki evin soyulduğu öğrenilir. olayın haberi çabuk yayılır ve herkes geçmiş olsun deme kuyruğuna girer. her seferinde olay tüm detaylarıyla tekrar anlatılmaktadır. berk bir kere daha dinlerse sinir krizi geçireceğini düşünmektedir ki bu kez de insanlar kendi başlarından geçen hırsızlık olaylarını anlatmaya başlar. berk artık bir evin nasıl soyulabileceği hakkında sayısız bilgiye sahip olmuştur. bölüm 3 ama haberler bitmez. bu sefer ölüm haberleri gelmeye başlar. yazlıkta gezen satıcı amcanın oğlundan tut futbol federasyon başkanına, lisedeki ingilizce öğretmeninden tut uzaktan akrabalara kadar herkes ölmek için bir haftalık zaman aralığını seçmiştir. sinirler gerilir. hepsi huzur içinde yatsın. bölüm 4 berk bey bu hırsızlık ve bazısı cinayet sonucu olan ölüm haberlerinden etkilenmiş, kurtuluş yolları aramaktadır. yazlık beldeye gidilir. ilk av dükkanına girilir ve havalı tüfek istenir. satıcı önce 'fiyatı kıramam zaten fiş yazınca şu kadarlık gösteriyorum'dan başlar, berk beyi yakından tanıdıkça 'aramada bagajda bulunursa faturadan beni bulurlar sen en iyisi istanbula döndüğünde al hem her yerde aynı fiyat'a döner. tüfek alınmaz. bölüm 5 en sonunda dönüş yolculuğunun zamanı gelmiştir. bursa güzergahındaki yol çalışması bir saat zaman kaybetmeye yol açmış, öğlen saati yeni dökülmüş zift sıcağıyla yakın temas yaşanmıştır. üstüne bir de şehit düşen polislerimizin duyulur radyodan. moraller sıfırlanır. zaten gidilen yer de soyulmuş ve darmadağın bir evdir. bölüm 6 marmara denizinin dalgalarında ve feribota eşlik eden martı sürüsünde huzur aranır. eve gelinir. karakola gidilir. ev toplanır. burada duruyoruz. çünkü burası uzaktayken çalınma ihtimali verdiğimiz her şeyi bulduğumuz yer. içerden sevinme sesleri, diyorum ki neden seviniyorsunuz, bunlar zaten bizim eşyalarımız. hemen dışladılar tabi. sonra bulmaya devam ettiler. onlar buldukça ben korktum. çünkü yatak odaları feci eşelenmişti. ben daha çok korktum. aslında korkmadım. huzursuz oldum. ev dağıtılmış ama çok şey çalınmamış. sanki özellikle aranan bir şey var. sanki hırsızlık süsü. sanki paranoyağım. bakalım bu olaylar dizisi bölüm 7'ye sebebiyet verecek mi? işin kötüsü yakında alışacağız, o olacak.

5 comments:

Jack said...

bende bir hırsızlık anımı anlatmak istemedim desem yalan olur ama anlatmayacağım. zaten diablo 3 çıksın, yanımda evi soysalar ruhum duymaz sanırım.

Unknown said...

izledim oyun içi videosunu, şukela. bir de canım yine oyunlarla ilgili blog açmak istedi (5. deneme)

Jack said...

aman diyeyim yeteri kadar var piyasada, birde sen bulaşma :) ben bi keresinde ofiste sıkılanlar için zaman öldürcek oyunları derlediğim bi blog açmaya çalışmıştımda çok uzayınca rafa kalktı. ama dersen ki, gel beraber bişeyler yapalım o zaman herşey daha bi güzel, daha bi kolay olur, ortalama ömrümüz uzar.

Yahnili Makarna said...

Berkadam Tatilde, Türkiye'nin gişe rekorlarını altüst eden yeni filmi, gözdesi :cool:

Unknown said...

Gençlik korku filmi >_>