20080528

kutusundan TAM 1000 KONTOR çıkıyor!

altı-yedi sene önceydi. hastaydım yatakta yatıyordum. okuldaki elemanlara mesaj atayım dedim "ben gelmiyorum" gibisinden. attım. kalan kontör 1021 yazıyordu. bayılmışım. kendime geldiğimde ilk işim kontör sorgulama olmuş, yine ekranda 1021 sayısını görmüştüm. merak içindeydim ve bu işin sonsuza kadar sürmeyeceğini biliyordum, eninde sonunda bir arıza çıkacaktı. arıza öğlen saatlerinde gerçekleşti. ödemeli arama geldi. açtım. nasıl olsa bin kontör var. -alo? -alo iyi günler. -kimsiniz? -kardeş ben senin telefonuna kontör yüklemişim yanlışlıkla. -... nasıl becerdin? -digiturkten yüklüyordum sayıya yanlış basmışım. müşteri hizmetleriyle konuştum sana gitti dediler. -ee ne yapacağız şimdi? -dilekçe falan imzalayıp şubeye gitmemiz lazımmış ama uğraşılmaz şimdi. -uğraşamam öyle işlerle. -o yüzden, sen kötü bir insan da olabilirsin, hepsini harcamış olabilirsin, iyi bir insan da olabilirsin ama benim hiç kontörüm kalmadı bana biraz kontör yolla. amca doğru diyordu. iyi bir insan da olabilirdim kötü bir insan da. olay benim değer yargılarıma kalmıştı. kontörüm kalmadı demesi ve az önce bin kontörlük harcama yapmış birisinin ödemeli atması kararı vermemde etkili oldu. o zamanlar aylık kontör yollama sınırı elliydi. yirmi beşerden iki kere yolladım. teşekkür mesajı geldi. tabi bu arada kontör yollarken ben de belirli bir ücret ödüyorum iki mi dört mü ne. ama nasıl olsa bin kontör var. bir ay geçti. kurban bayramıydı sanırım. bayramdı yani. dedim bu adamın yine kontörü yoktur bayram bayram. elli daha attım. aradı. "ben kontör yolladığınız adamım" dedi. "bayramınız mübarek" olsun dedi. bayramlaştık kapadık. sonraki bir iki ay daha amcaya kontör yollamaya devam etim. yalnız kontörlerin suyunu çekmesi ve daha fazla gönderme ücreti ödemenin mantıksız gelmesi yüzünden bu geleneği bir kenara bıraktık. bir daha arayan olmadı. son.

19 comments:

Jack said...

adamı ne diye kaydettin telefona?

Unknown said...

ahah kaydetmedim numarası benim eski numaradan bir alt ya da üsttü.

Jack said...

haha yani yanlışlıkla bir alt diye bir üste göndersen içinden çıkılmaz bir döngüye girebilirmişsin.

Unknown said...

türksel saadet zincirini yaratırdık o biçim. abi ben sana kontör yollayan adamım :(((

S said...

yalniz adam super saygi duyulasi biriymis bence.. bana da birinde biri 250 kontor gondermisti yanlislikla misal ama o soke soke dilekcesini verip geri almisti 3 gun sonra ve ben de o surede aman geri alirlar belki mantigiyla hepsini harcamistim konturlerin ve -230 kontor gibi bir rakam gordum dunya gozuyle gercekten :)
baktim her kontor yukledigimde turkcell benden onlari soke soke alacak.. hatti bir daha kullanmamak gibi bir yolu sectim (napayim benimki de yillaar onceydi ve salak bir liseli kizdim, daha akillica bir cozum bulamamistim) ve hala turkcell e 230 kontor borcum var eheh

Unknown said...

ahah bana gayet mantıklı bir yol gibi gözüktü.

jane de lus said...

bir ay geçti. kurban bayramıydı sanırım. bayramdı yani. dedim bu adamın yine kontörü yoktur bayram bayram. elli daha attım. aradı. "ben kontör yolladığınız adamım" dedi. "bayramınız mübarek" olsun dedi. bayramlaştık kapadık.



sdhsdjdsjhsddshbhdsjkırorrreasdf

jane de lus said...

bu az önceki, "ben buraya çok güldüm" demekti.

jane de lus said...

ve itiraf et bir anda 2 yorum daha yapılmıs oldugunu gorunce heycanlandın.

jane de lus said...

ama tek kişi oldugunu gormek üzdü. de mi mr berk. hatta simdi 4 mü bes mi oyle bi yorum olcak.

Unknown said...

biraz da yakınlaşmaktan korktum sanırım ondan kesmiş de olabilirim akjsdhfs

jane de lus said...

ahorey 12 yorum olmus. kalp krizi gecirmemeniz için susuyorum.

Unknown said...

ahah asıl olay ben cevap veremeden araya 3 tane daha girmesi :D

jane de lus said...

aa berk bey selam. siz de onlaymıssnız.hihe

jane de lus said...

süpersonik hızım et moi

eFeNDi-Ci said...

bi kere 120lik alışverişime 30 chippara vermişlerdi, o sıralar kampanya vb bi durum da yoktu, chipparalar nerden geldi bilmiyorum ama kasiyerin şaşkın (para kasalarından çıkmış sanki!)huzursuz ve şüpheci yaklaşımına aldırmadan kartımı elinden alıp chipparalarımı mağazadan çıkar çıkmaz harcadım.

Unknown said...

kapitalizm seni seviyor olmalı.

hakanozgul said...

kapitalizm ftw.

(ciddiyim.)

Mika said...

"kapitalizm ftw."


i lol-ed so hard,

i came.