20080525

in which europe had visions

hadi kabul edelim. ne kadar her sene lanet etsek de gelenekselciler olarak eurovision'u yine izledik. yine doğu bloğu ülkelerinin verdiği 12'lere bok attık. yine her puan bildiricisiyle dalga geçtik. ingiltere nasıl hep sonuncu oluyor lan ciddiye almıyorlar heralde dedik. bu sene yeni bir heyecan olarak: azerbaycan bizi geçecek lan temalı korku dolu sevinci yaşadık, gözlerimiz yaşardı. ve sonunda yine abi çok politik artık seneye izlemeyeceğim yalanına kendimizi inandırdık. bu sene arasıra baktım televizyona, bizimkileri izledim falan, iyilerdi. sonra yarışma konseptini düşündüm, bütün avrupai ülkeler kapışıyor, starlar arenada, çok pokemon geldi bana. hatta topaç döndürmeli vardı bir tane adını unuttum, böyle çocuklar stadyumda savaşırdı, sunucu bağırarak sunardı. dünyanın böyle eğlencelere ihtiyacı var lan. asıl kaçırdığım detay; fransa adına sébastien tellier'in yarışması. yarışma bitti ertesi sabah öğrendim. farkında değilim, zaten izlememişim, izlesem tipinden tanımam ismini görmem lazım o da ayrı. şaşırdım. geçen sene son dakikaya kadar ingiltere adına morrisey yarışacak sanmamdan sonra ikinci eurovision kekliğim olarak kayıtlara geçsin pls. bu sabah haberim oldu dedim ya, o da nasıl oldu, söylediği şarkının remiks albümünü indirmişim farkında olmadan. ardından enfes videosunu keşfettim.
youtube yasaklıysa yukarıdaki videoyu göremiyor olabilirsiniz pls
dünyanın bana göre en güzel dönemlerinde biri tasvir edilen. hemen izlemediğim miami vice bölümlerini indirmeliyim *-* müzük açlığım için avlanırken bir de ne göreyim! nasıl oluyorsa last.fm'de en çok dinlenenim olarak gözüken ratatat'ın yeni albümü LP3, sekiz temmuzda çıkacağına dün itibari ile internetyalara akmış, akmış akmış yayılmış. altta da onlardan bir video hadi bakalım.
ne gariptir ki burada da bir youtube videosu var
ahah ormanda geçen aksiyon filmlerinden sahneler ama hangileri tam emin olamadım. tahminlerim; -predator (eminim) -rambo 2 (?) -jacob's ladder (??) bir hafta sonunda oda denen mağaradan çıkıp tekrar insan arasına karışmaya karar verdim. ilk olarak insana benzemeliyim, traş olmalıyım, berbere gitmeliyim, insanlar atlarını benden saklar oldu. günün sorusu: üç numara mı kestireyim sıfıra mı vurdurayım? :(

2 comments:

jane de lus said...

"ne gariptir ki burada da bir youtube videosu var"

ahaha

ben sebastien tellier için on kontörüme kıyıp oy yolladım mr berk. ve eurovision'daki gösterisi filan muhtesemdi bence. gaza geldim, lets itiraf. bir de 3e vurdurun kesinlikle. sıfır cok acımasız ve dehsetengiz. beyin yapınızı bile kesfedebilirsiniz zorlarsanız. zaten düşünmekten müzdaribiz. bi de ellemeyin kendisini.

Unknown said...

3 oldu :( alışamadım.